domingo, 17 de abril de 2011

¡Así,sí! Viva la lógica y los recortes

La Generalitat rebaixarà l'IRPF als que cobrin més de 120.000 euros a l'any
El conseller d'Economia també assegura que el Govern eliminarà l'impost de successions
REDACCIÓ ARA Barcelona el 17/04/2011

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha avançat en una entrevista a Europa Press que el Govern abaixarà l'IRPF a les rendes més altes i estudiarà la supressió de l'impost de donacions abans que acabi la legislatura. La primera mesura beneficiària els treballadors que cobrin més de 120.000 euros anuals, uns 50.000 catalans. L'objectiu és evitar que aquestes persones, principalment directius i executius, marxin a Madrid per qüestions fiscals. Pel conseller és una mesura de "sentit comú". Pel que fa a la supressió de l'impost de donacions, Mas-Colell ha explicat que "forma part del programa electoral de CiU". El conseller ja ha suprimit l'impost de successions per als parents de primer i segon grau.

Segons Mas-Colell, el Govern preveu arribar a l'objectiu de dèficit de l'1% del PIB al 2013, quan les mesures de l'executiu de Mas comencin a tenir efecte. L'exercici de l'any passat va tancar-se amb un 3,9% tot i que l'objectiu era rebaixar-lo fins al 2,4%. El conseller lamenta que "no es pot fer més" per reduir el desequilibri dels comptes públics però s'ha mostrat confiat que "Madrid pugui entendre la realitat catalana per veure que l'exercici de control d'un 10% de la despesa no és fàcil ni trivial" i ha tornat a insistir que si li demanen ajustos més severs, s'hi negarà.

También en www.elpais.com
http://www.elpais.com/articulo/espana/Cataluna/anuncia/rebajas/fiscales/rentas/altas/mientras/mantiene/recortes/sociales/elpepuesp/20110417elpepunac_5/Tes

No hay comentarios:

Publicar un comentario